Smällare

25. dec, 2012

Lite om smällare.

Mina hundar har varit med ute vid påsk och nyår. vi har varit hemma och skjutit raketer (inte i stan) de har då inte brytt sej särskilt, de har kunnat se raketerna, kännt sej fria och stått lite på avstånd.

En påsk var det alldelses för kallt och vi var inte hemma så jag satte dem i bilen .

När det började smälla så blev de helt förskräckta! De såg ju inte vad som hände och de satt instängda i bilen. jag reagerade och tog bilen och for hem med hundarna.

Sen dess har de varit mycket skotträdda och det har aldrig gått ur dem. de var då 5 och 3 år gamla.

Efter detta har de även varit rädda för åskan. jag gjorde misstaget att klappa och pyssla om dem när de darrande tryckte sej mot mej. jag talade om att det inte var nån fara... det bekräftade deras rädsla och byggde på den ännu mera 😥

Det bästa rådet jag kan ge är att låtsas som ingenting, var helt normala. beröm inte hunden eller tyck synd om den om den söker dej och verkar rädd. 

Hunden kommer att titta på dej och läsa av din reaktion när det smäller. klappar du då hunden och talar om att det inte är nån fara så hör hunden det rakt motsatta.

Du bekräftar alltså faran för hunden och gör det hela värre.

Har ni bara några raketer hemma på landet så tycker jag att hunden kan vara med ute så den ser vad som händer.

Annars rekomenderar jag att vara inne . sätt på radion eller tv på hög volym. tänk på att ta en kanal där dom inte smäller i sändning;) ge hunden ett märgben eller något gott som kräver lite arbete och räcker länge. 

Är ni bortresta så se till att hunden har med sin lilla resbur eller korg så den kan gömma sej nånstans där den känner sej trygg.

Är hunden ensam hemma så låt den vara i ett minde rum där den känner sej hemma, typ sängkammaren. se till att den är ordentligt rastad och har lite tuggben. dra för gardinerna och ha på lite musik.

Stressa inte upp dej och var rädd för hur hunden ska reagera för hunden känner då på sej redan innan att något farligt kommer att hända.

Valpar och unghundar brukar klara av smällare och raketer mycket bra enligt mina erfarenheter.

Har ni några fler tips, ideer eller kommentarer så får ni gärna skriva dem. jag är ingen expert utan skriver bara av mina egna erfarenheter.

Gott nytt år och Lycka till!

De flesta råd som finns är till redan rädda hundar. använd inte tabletter, luktspray mm om din hund inte har visat på rädsla än.

Förebygg istället. Tänk på att din energi speglar av sej i hunden. Du betyder allt!

Här är två länkar för redan rädda hundar.

Dela den här sidan

Jul

25. dec, 2012

Hej på er!

Tack för alla fina julhälsningar!! Endel av hälsningarna kan ni se under fliken "Vänner" Hälsningar längst ner på sidan:)

Här ligger vi i Julkoma.

Chrille har varit magsjuk hela julen.

Bojan har kräkts på alla mattorna och jag har så grym foglossning och svårt att gå.

Alla hundarna höglöper nu och turas om att sätta på varanndra:) Just nu är det ett hundprogram på tv och de skäller i högan sky åt detta. frustration antagligen!!

(Så skönt att Isor slipper vara mitt i allt detta, det hade bara inte gått)

Jag känner mej som värdens tråkigaste matte och har försökt köra lite klickerträning och godisgömmor härinne men det räcker inte.

Mitt dåliga samvete resulterar i att hundarna får mer godis och grisöron än vanligt så nu är de så julfeta som små grisar 😋

Hoppas snart allt blir normalt och våren kommer!

En underbar vit magisk jul har det varit utanför iallafall och vi har fått några fina julklappar av våra föräldrar 🙂

Chrille gick ut för att skotta bort nattens snö. 

Hoppas ni alla får en riktigt god fortsättning!! Kram!

God Jul!

17. dec, 2012

Hej allesammans!

Just nu har vi töväder och slask här på Blåsippebacken, det är blött och halkigt.

Chrille hjälper mej och tar hundarna på långpromenader, handlar och dammsuger så jag är lite bortskämd för tillfället.

Här kommer en bild på min underbara man (född 72) som strålar av lycka efter att få ha visat legitimation vid tobaksköp!  💋

 

Det blir mycket soffliggande🙃 och filmtittande 😲

Jag är jättetjock🤒 och i v 38 nu så det är lite jobbigt, mest är det ont av foglossning och sammandragningar som gör att jag inte kan gå så långt. hoppas det snart är över.

 

En del av mej vill gärna föda nu och en annan vill såklart att barnet får födelsedag i Januari. Men viktigast är nog ändå att allt går bra och att barnet är friskt, när det än kommer.

 

Hundarna är jätteduktiga och vakar över varje steg jag tar.❤

Alla hundarna löper för tillfället, Mira är i höglöp och ställer upp sej för allt som rör sej, katterna är mest utsatta;) hon kräks och vill inte äta, hon ser så olycklig ut..

Hade gärna parat hundarna nu men har blivit övertalad att låta bli. Det hade annars varit fint med vårvalpar men man vet ju inte hur besvärligt man får med första barnet. 

Så vi hoppas de löper igen lagom till försommaren.

 

I helgen har vi varit på julmarknad i Spiken, på Julkonsert på Läckö och ikväll kommer granen in och ska kläs. så julstämningen finns allt 😋

Nu är det bara en vecka kvar!

 

 

På Onsdag fyller årets valpar 6 månader!! Skicka gärna lite foton till mej på era hundar, det är så kul att se hur de utvecklas.🙂

 Hoppas ni alla får en riktigt bra Jul!! Krama alla hundar från mej!

 

På promenad

14. dec, 2012

Kämpa!

14. dec, 2012