Landsväg

22. apr, 2012

Dela den här sidan

Gaston

22. apr, 2012

2:a parningen med Gaston i Tidaholm avklarad:)

2:a parningen med Gaston i Tidaholm avklarad:)

8 årsdag

22. apr, 2012

Grattis till min älskade Bojan, som idag fyller 8 år!!!🙂

parat, avdelat och funnet

19. apr, 2012

Idag var jag och Mira i Tidaholm för att träffa Gaston. Mira var på riktigt bushumör men de parade sej rätt snabbt, med en hängning på ca 20 minuter. Nu hoppas vi på valpar lagom till midsommar 🙂

Isor kunde inte vara kvar hos Helen för han bara pep och gnydde och försökte para sej med selma.. så efter ett dygn fick jag hämta honom.

Vårat nyinköpta galler klättrar han över, vi höjde det 30 cm till och det gick bra ett par dagar, sen klättrade han över det med.

Nu är köket igenbommat med stora OSB skivor och hundarna står om var sida och gnäller.  På förmiddagen efter promenaden får tikarna vila i tvättstugan.

Det är sannerligen ett mickel innan man blir van och får lite ordning på allt.

nu får man verkligen tänka till vad man ska ha från diverse rum innan man byter sida i huset, för det är lite bökigt att ta sej från köket till vardagsrummet..🤒 hoppas att det snart är över med alla löp.

 

 

En mil varje morgon går jag nu, oavsett väder och vind:)  lika bra att ha långpromenaden avklarad och jag får sån energi resten av dagen.

Mornar är bra att gå på för då kan jag alltid, oavsett om jag har jobbat natt eller inte .Mest stolt är jag över att gå på morgonen, vet inte om jag någonsin gjort någon större kraftansträngning före 10...

 

 

Det är ju lite roligt vad man kan finna i naturen, diverse rådjursklövar och älgskallar finns det ju gott om. Men häromdagen hittade jag en hel "älgkyrkogård" i skogen.

(slaktplats från i höstas) Massor med skellet från älgar, skallar, några horn och päls.. överallt på åkern såg man små olika spår från platsen upp i skogen och ner i olika håligheter. Det har nog varit mat åt många i vinter.

Birja skulle promt släpa en hel skalle med sej hem, men fick ge upp när hon kom till floddiket 🤭

Då tog jag med den och hände upp i ett träd hemma, så hon kan se det varje dag.. lite taskigt😙

 

 

Förra veckan hittade Bojan något mycket intressant i skogsbrynet som hon bar länge på, när vi närmade oss hemmet skulle det grävas ner och alla var nyfikna på vad det var som var så betydelsefullt.

Jag fick tag på en bit.. kunde inte förstå riktigt.. luktade kände, smulade sönder... joo en stor bit färsk sockerkaka. 😋

 

 

För några dagar sedan var grannbarnen ute och gick med hundarna, Birja hittade något i skogen som hon bar på hela promenaden och ingen fick ta det ifrån henne.. som tur var hade jag märgben hemma så jag gjorde ett byte..

Gissa vad det var?? En hel bit kokt skinkstek!!😲

Det är ju lite så att man börjar undra.. ska nog gå ut och kolla om det finns något gott till fredagsmyset imorgon 🤪

Regn, löptider och terapi

11. apr, 2012

Bojan och Birja är i höglöp och Mira börjar snart... Isor är helt förstörd 😥💔Han bara piper och gnäller hela dygnet runt..

Han kommer att få bo hos min fodervärd Helen en vecka nu så att det blir lite lugnt här.

Ute bara regnar och regnar det, inget vidare för långpromenader men jag tänkte trotsa det iallafall idag. Igår hade vi en KBT -terapeut här med en tjej som var hundrädd.

De var jätteduktiga och vi började med att träffa Bojan, sen sitta ner hos Bojan,ge godis,leka, sen tog vi ut Birja.. vi tog allt mycket långsamt och tillslut hade hon nått sitt mål att träffa alla 4 hundarna samt gett godis och leksak.

Det var såå roligt att se och att få vara med och hjälpa till:)